2017. május 19., péntek

Lecsó

Az egyetlen olyan magyaros étel, amit meg tudsz csinálni bárhol, ahol hozzá lehet jutni jó ízű friss paradicsomhoz és paprikához, meg valamilyen Frankfurterhez virsli helyett. Tökegyszerű megcsinálni.

Kell hozzá:
4 nagyobb szem paradicsom vagy 6-8 apróbb, de megteszi egy olasz paradicsomdarabok konzerv is
1 nagyobb vagy két kisebb fej hagyma
3 paprika, lehetőleg nem túl húsos, szóval nem kaliforniai
2 pár virsli
1 tojás
olaj és só
esetleg Erős Pista, ha még van otthonról

Ezen kívül kell még
egy vágódeszka,
egy jó éles kés,
egy lábas vagy fazék, nem baj, ha teflon,
egy fakanál, inkább műanyagból,
egy tányér, hogy legyen mibe tenni, amit felvágtál, de még nem rakod bele a kajába, és
kenyér, amit majd hozzá esztek.

Hámozd meg a hagymát, mosd meg, a kést is öblítsd le, aztán vágd apróra. A hagymát, ne a kést. Tedd fel egy kevés olajban, hagyd egy kicsit sülni, de ne barnára. Közben mosd meg a paradicsomot és a paprikát, és vágd fel a paradicsomot (ha nem konzervet használsz). Ha apró a paradicsom, négyfelé, ha nagyobb, kisebb kockákra. Ha már látszik a hagymán, hogy sült egy kicsit, tedd hozzá a paradicsomot és főzd pár percig. Közben vágd fel a paprikát csíkokra. Tedd hozzá a paradicsomhoz és a hagymához, sózd és levergesd meg. Közben felvághatod a virslit karikára és azt is hozzáteheted. Ha már egy-két percet főtt, üss rá egy tojást, jól keverd meg, és főzd még 5-6 percig, amíg a tojástól egy kicsit kivilágosodik. Tálalás előtt tegyél hozzá Erős Pistát, ha van, és sózd utána, ha szükség van rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése