2017. május 26., péntek

Hagymaleves

Ha olcsón és gyorsan túl akarsz lépni a zacskóslevesen, és ennél valami finomat. Ez is van olyan jó, mint a Komédiásban.

Kell hozzá
4 szép fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
olivaolaj
2 leveskocka (de két kanál Vegeta is megteszi, ha épp kifogyott)
2 dl tejszín (szerintem créme néven találod)
2 csapott evőkanál liszt
1 liter víz
bors (lehetőleg frissen őrölt) és őrölt szerecsendió (angolul nutmeg)
a tálaláshoz reszelt sajt és pirítós, de lehet cipó is, amibe beleteszed a levest.

Ami nem kell hozzá, az a só, bármilyen szokatlan is ez.

Ezen kívül kell még
egy vágódeszka meg egy jó kés
egy 3 literes fazék vagy lábas
egy fakanál
és a tálaláshoz egy merőkanál, de ha nincs, megoldod anélkül.

A hagymát és a fokhagymát megpucolod, megmosod, a hagymát félbe, majd karikára, a fokhagymát csíkokra vágod. A lábas aljára egy kevés olivaolajat öntesz, a hagymát és a fokhagymát megfonnyasztod rajta, de nem pirítod meg. Ha már jónak tűnik, megszórod a liszttel, összekevered és egy percig együtt pirítod, de vigyázol, hogy nehogy megégesd. Ráöntöd a vizet, beleteszed a leveskockát, megborsozod és szerecsendiót szórsz bele, aztán egy negyed órát főzöd. Hozzákevered a tejszínt, egy két percig még forralod, és készen is van.

A tálalásnál a tányér aljába reszelt sajtot teszel, rá a leves, és hamm. A piritóst lehet egyszerűen hozzá enni, de lehet a tetejére is tenni, lehet sajtot sütni a pirítósra, vagy a sajtot és levest lehet egy cipóba tölteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése