Az ember egészen találékonnyá válik, ha egyetlen platni áll
rendelkezésre a főzéshez a gázelzárás miatt, főleg ha ettől a mosogatás is eléggé problémássá válik. Az a legjobb benne, hogy olyat is
kitalál, amihez csak egy serpenyő kell, így te is meg tudod csinálni a
legkedvesebb edényedben. És van benne hús, zöldség és tészta is. Gyors és
egészséges egyetemista kaja.
Kell hozzá:
fél kiló filézett csirke felsőcomb (ha csak mell van, azt
előző este fokhagymás tejbe kell áztatni)
10 dkg vegyes fagyasztott zöldség
10-15 dkg tészta (én szarvacskát használtam)
2 nagy kanál görög joghurt
egy-másfél pohár víz
2-3 kanál olaj
sült csirke fűszersó
fokhagyma
egy kis só
a tálaláshoz reszelt parmezán, ha szereted
Kell még:
egy serpenyő
egy tányér, amibe majd kiszeded egy időre a csirkét
fakanál
egy villa
fedő vagy alufólia
A csirkecombokat, aprítás nélkül mindkét oldalán jó alaposan
szórd meg a sült csirke fűszerrel és mindkét oldalán süsd meg egészen kevés olajban.
Ez kb. 5 perc oldalanként. Ha a hús megsült, szedd ki, és tedd félre. A pecsenyelére
tedd rá a fagyasztott zöldséget, a tésztát, öntsd fel vízzel, keverd hozzá a
joghurtot, a fokhagymát és ízlés szerint sót. Alacsony hőfokon addig főzd, amíg
elkezdi felszívni a vizet. A tetejére tedd vissza a csirkedarabokat, egy pár
percre takard le, és engedd, hogy a vizet teljesen felvegye a tészta. Tálaláskor
érdemes megszórni parmezánnal, de nem kötelező.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése