2018. július 20., péntek

Mindent egy serpenyőbe


Az ember egészen találékonnyá válik, ha egyetlen platni áll rendelkezésre a főzéshez a gázelzárás miatt, főleg ha ettől a mosogatás is eléggé problémássá válik. Az a legjobb benne, hogy olyat is kitalál, amihez csak egy serpenyő kell, így te is meg tudod csinálni a legkedvesebb edényedben. És van benne hús, zöldség és tészta is. Gyors és egészséges egyetemista kaja.


Kell hozzá:
fél kiló filézett csirke felsőcomb (ha csak mell van, azt előző este fokhagymás tejbe kell áztatni)
10 dkg vegyes fagyasztott zöldség
10-15 dkg tészta (én szarvacskát használtam)
2 nagy kanál görög joghurt
egy-másfél pohár víz
2-3 kanál olaj
sült csirke fűszersó
fokhagyma
egy kis só
a tálaláshoz reszelt parmezán, ha szereted

Kell még:
egy serpenyő
egy tányér, amibe majd kiszeded egy időre a csirkét
fakanál
egy villa
fedő vagy alufólia

A csirkecombokat, aprítás nélkül mindkét oldalán jó alaposan szórd meg a sült csirke fűszerrel és mindkét oldalán süsd meg egészen kevés olajban. Ez kb. 5 perc oldalanként. Ha a hús megsült, szedd ki, és tedd félre. A pecsenyelére tedd rá a fagyasztott zöldséget, a tésztát, öntsd fel vízzel, keverd hozzá a joghurtot, a fokhagymát és ízlés szerint sót. Alacsony hőfokon addig főzd, amíg elkezdi felszívni a vizet. A tetejére tedd vissza a csirkedarabokat, egy pár percre takard le, és engedd, hogy a vizet teljesen felvegye a tészta. Tálaláskor érdemes megszórni parmezánnal, de nem kötelező.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése