2019. szeptember 4., szerda

Majorannás, zöldborsós csirke

Ez a gyorsan elkészülő, szaftos húsétel egy egészen egyszerű megoldás arra, hogy a mindennapos "főzzünk valamit csirkéből" ne legyen annyira unalmas. A klasszikus kicsi sűrített paradicsom konzervhez csak egy kicsi kell, és már nem is annyira unalmas. Fotó nincs, túl hamar elfogyott.

Kell hozzá:
3 csirkecombfilé
1 kisebb fej hagyma
1 szép nagy gerezd fokhagyma (vagy 2 kicsi)
1 kis sűrített paradicsom konzerv
1 zöldborsó konzerv

bors
2 kávéskanál majoranna
egy kevés olaj
egy fél pohár víz

Kell még:
egy lábas
fakanál
vágódeszka
és egy jó kés

A csirkecombot kockára vágod, a hagymát felaprítod, a fokhagymát szétnyomod és felaprítod. A hagymát 1-2 kanál olajon megdinszteled, azaz nem nagyon nagy lángon addig pirítod, amíg egy kicsit üveges lesz. Rádobod a csirkét és a fokhagymát és 1-2 percig kevergeted nem túl nagy lángon. Ezután megsózód, hozzákevered a sűrített paradicsomot, kicsit megborsozod, és még 1-2 percig kevergeted. Utána ráöntöd a vizet, hozzákevered a borsót és a majorannát. Még kb. 10 percig főzöd együtt és már lehet is tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése